levandekokboken










Ute


Picknic







Havremuffins 









Fika på balkongen  

 

  Utrksiftsvänlig sida

Välkommen sköna maj 

Buljong är en mycket bra dryck/soppa som behöver en renässans. Gott och värmande när man är eller har varit ute och krattat. En smördegspinne eller en matig havremuffins till.
 
Havremuffins 12 st. stora
3 dl havregryn
6 dl vetemjöl
1 msk. bakpulver
1 msk. socker
1 dl olja
3 ägg
3,5 dl mjölk
100 gr. rökt skinka i strimlor
100 gr. inlagda soltorkade tomater i strimlor.
Blanda i hop alla ingredienserna och klicka upp i 12 pappersformar i en muffinsplåt. Om man vill kan man sticka ner en ostbit och en lättkokt broccolibukett i varje form före gräddningen, ca 30 min. i 175 grader.
 
 
Crazy veg. paj räcker till 8 - 10 personer
Stek i en långpanna i ugnen (200 grader):
1 msk olja och 1 msk. smör
1 hackad gul lök
3 morötter i slantar
3 grovt hackad squash
3 hg delade champinjoner
3 st grovt hackade paprikor i olika färger.
Låt grönsakerna bli lite mjuka.
Srö över 3 dl riven ost, salt och peppar och 1 tsk timjan.
Vispa ihop: 4 ägg, 4 dl vetemjöl, 4 tsk. bakpulver, 1 tsk. salt och 4 dl mjölk och häll smeten över grönsakerna i långpannan och grädda ca 30 minuter i 200 grader.
Servera med turkisk yoghurt, tomater, strimlade sockerärter och färskt kryddgrönt. Rökt skinka, kalkon, eller rostbiff.
 
 
Morotskaka 30-36 bitar.
Tag mitt recept på "variationsrika kakan"
Blanda i 3 dl rivna morötter och 2 tsk malen kanel och 2 tsk. malen kardemumma innan gräddningen.
Glasyr: 1 ask philadelphiaost, 3 msk rumsvarmt smör och florsocker till en bredbar konsisten. Bred ut glasyren över kakan, strö över kokos. Dekorera med blommor (violer, gullvivor, syrener, rosenblad....)Skär. Ät. Njut!
Inger  





 










Inne


Buljong med smördegspinne 







Crazy veg. paj









Morotskaka