levandekokboken

 

Ett kryddblandningsintro i Kyoto

Rambutan eller litchi - det är frågan - under en hotellfrukost i Tokyo.

Vispat grönt te med rismjölskaka.

Fläsk- och grönsaksgryta med svamp som vi kokade vid bordet.

 

 

Under körsbärsblomman

 

Både japanerna och jag är galna i körsbärsblommor! Det var absolut rätt årstid att åka dit:)

 

Med en kul, påläst, erfaren, språkkunnig dalmas (Hans Karlsson, se "länkar") som guide, funkade resan perfekt.

 

Mellan cederträd, helgedommar, tempel, vulkaner, heta källor, gamla och nya städer, Shinkansen, kultur, museér.... åt vi fantastiska måltider.

 

Jag köpte med mig lite kul grejer hem men det finns affärer med japanska livsmedel här hemma t.ex. Japanska torget på Tegnérgatan 6 i Stockholm.

 

Min japanska menu:

 

Sushibitar, japansk soya

Misosoppa med tofu o alger

Kycklingstrimlor

Limemarinerad lax

Gröna soyabönor

Inlagd rättika

Torkade cocktailtomater

Ris med svarta sesamfrön

Grönt te, riskex

Kaffegelé

 

En kort gardin med japanska tecken

på ytterdörren och urklippta körsbärsblommor på bordet, sen är saken klar;)

 

Behöver du ytterligare råd - skicka en fråga!

/inger - Levandekokboken

Jag målade körsbärsblommor på ett vitt papper och vek ihop det till en ask.

Inuti asken sushibitar med lax, wasabi, tapikoapärlor och, purjolök.

Bordet är dukat!

 

Kaffegelé på gräddspegel och körsbärsblomma.