levandekokboken  utskriftsfunktion

Gör eget godis, så du vet vad du äter!
Satsa på råvaror av hög kvalitet. Här får du några jättegoda och superenkla förslag.

Ät och njut!   Slå in och ta med som present!

Daimkola
2 msk vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 tsk kakao
2 msk smör
2 msk ljus sirap
50 g hackad ljus choklad

Blanda alla ingredienserna UTOM chokladen i en skål som tål mikro. Kör 1 minut på 750 W, ta ut och rör om. Kör 2,5 minut till. Rör om och häll upp smeten på ett bakplåtspapper och bred ut till 20 X 20 cm. Smält chokladen i samma skål i mikron 30 sek. Bred ut chokladen ovanpå kolan. Låt stelna i kylen. Skär i bitar.
Om du vill ha större mängd kola, gör den i flera omgångar!

Kokostryffel
20-25 st
200 vit choklad
3/4 dl kokosmjölk
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör

Hacka den vita chokladen fint. Koka upp kokosmjölken och honungen i en kastrull. Slå den heta vätskan över chokladhacket i en bunke. Rör tills all choklad har smält och tillsätt smöret. Rör till du har en jämn och slät tryffelsmet. Låt stena i kylen. Rulla små kulor av tryffeln och rulla dem i kokos. Förvara kallt.

Vit- och mörkchokladbräck
Smält chokladen i en skål i mikron. 100 g 1 minut på full effekt.
 Rör om och kör några sekunder till om det inte har smält ordentligt. Bred ut chokladsmeten till en ca 2 mm tjock kaka på ett bakplåtspapper. Strö över torkade rosenknoppar, hackade rostade hasselnötter, jordnötter, pistagenötter, kaffebönor eller ljust muscovadosocker. Låt stelna och skär i bitar eller låt gästerna bryta/bräcka.

Om du tittar på RECEPT-fliken hittar du mer godis på "julgransplundring", "sommarinspiration" och "adventpyssel". Vill du ha annan "inspiration" så finns det också.

 Levandekokboken / Inger

P.S. Jag kollar hela tiden om du har ställt nån fråga och svarar så fort jag kan. D.S.