Utrksiftsvänlig sida

Nationaldagen, studenttider, midsommar, fruntimmer.....
Vilken härlig tid!

Jag gjorde en chokladpaj och dekorerade på olika sätt för olika ändamål.
Här är receptet på chokladpajen, sen kommer du säkert på fler dekorationsvarianter som passar ditt kalas.


Chokladpaj 
8-12 bitar.
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
150 g smör
1/2 dl kallt vatten
Kör allt utom vattnet i matberedare till smulig konsistens. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop en deg. Kavla ut degen så den passar till en 23 cm rund form. Ställ formen i kylen.
Fyllning:
3 dl grädde
1 dl socker
200 g hackad mörk choklad (om man föredrar ljus choklad, hoppa över sockret)
2 ägg
Koka upp grädden, lyft av kastrullen från plattan. Rör i socker och choklad till en jämn smet. Vispa ihop äggen lätt och blanda ihop dem med chokladsmeten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 175 grader i 15-18 min. Låt pajen kallna i kylen innan serveringen.

Vispad grädde är gott till.

Jag antar att ni allihop har väldigt olika matprojekt på gång. Skriv ett mail och fråga om det är nåt ni undrar över :)

Ha en riktigt härlig sommar!

/inger
Levandekokboken

 

 


Försommar

 
Nationaldagen


Dop, bröllop och romantik


Sommarbär