Utrksiftsvänlig sida

Sockerblommor - så kul att göra!


Jag köpte några "utstickare" (det går också bra med små
pepparkaksformar), kavel i plast och sugarpaste och satte igång. Hur enkelt som helst. Karamellfärg att färga pastan med. Lite majzenamjöl så pastan inte fastnar på diskbänken.
Ta en klutt sugarpaste arbeta den mjuk. (Vira in pastan du inte arbetar med i plast så den inte torkar) Kavla ut till 2 mm tjocklek. Ta ut figurer och låt dem torka. Vill man att de ska ha en skålad form, lägg dem i en knäckform, vikt papper, äggkartong.........tills de har torkat lite grann (5 min). Lägg upp dem på en tallrik och låt torka i rummstemp ett dygn. Förvara dem i burk med lock. Vill man dekorera mera: måla med karamellfärg, limma fast små kulor med sockerlag.

Baka muffins, tårta. Spritsa frosting eller grädde och dekorera med sockerblommor.

Frosting:
1/2 dl grädde
100 g vit eller mörk choklad
50 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
1 pkt florsocker
Koka upp grädden, lyft av kastrullen från plattan. Rör i hackad choklad och låt den smälta i grädden. Klicka i smöret och osten.Blanda väl. Rör i florsocker till lagom spritskonsistens.


/inger
Levandekokboken
P.S. Nu sticker jag till Indien och hämtar lite matinspiration därifrån. D.S.

 

 


Körsbärsblommor och fjärilar.

 
Prästkragar och blåsippor.


Adventstjärnor.


Snöstjärnor.