levandekokboken

 


Yin/Yangsoppa.  


Grönsakssolfjäder. Elegant!


Risnudelskålar med grönsakssallad.



Lotusblommor gjorda av rödlök och bladen av vattenmelonskal. Fantastiskt vackert!

 









  

 

  Utrksiftsvänlig sida

Kinas mat a la levandekokboken!

Jag har varit på en fantastisk resa till Kina! Till höger kan du se bilder från cooking school i Yangshuo, och de rätter vi lagade. Recepten är från deras kokbok.

På vänster sida kan du se bilder från en restaurang som vi besökte och blev alldeles tagna av uppläggningarna. Jag kan inte undanhålla er dem:)

Det strider mot mina principer, men nu måste ni handla lite specialgrejer.
Jordnötsolja (alt. solrosfröolja), oystersauce, ljus soya och chillipasta (man kan blanda sesampasta med chilliflakes)

Green vegetables with garlic.
För 1 pers.
1 stor näve strimlad pak choi, harricot verts, gröna bönor eller spenat.
1 krossad vitlöksklyfta
1/4 tsk salt
1 msk jordnötsolja
1 msk vatten
Hetta upp wokpannan eller en stor stekpanna. Häll i oljan, vitlöken, grönsaken och salt. Vänd runt i pannan häll på vattnet. Servera.


Beer Fish, Pijiu yu
För 1 pers.
100 g vit fisk (hel bit)
1 hackad tomat
1 bit strimlad grön paprika
1 bit strimlad röd paprika
1 dm strimlad vårlök/purjo
lök
1 krossad vitlök
1 cm kub färsk ingfära, strimlad
1/4 tsk salt
1 tsk oystersauce
1 tsk ljus soya
1 dl öl
1 msk jordnötsolja
Hetta upp pannan och häll i oljan. Lägg i fisken, salta och bryn ena sidan. Vänd fiskbiten och tillsätt alla grönsakerna. Vänd runt tillsätt öl, oyster- och soyasås. Täck med lock och låt koka i ca 5 min. All vätska ska ha kokat in. Servera. 


Chicken with cashewnuts.
För 1 pers.
50 g strimlat kycklingbröst
1 msk jordnötsolja
1 halv, strimlad morot
1 dm strimlad vårlök/purjolök
1/2-1 krossad vitlöksklyfta
1 cm kub färsk ingefära, hackad
1 tsk oystersauce
1 tsk ljus soya
svartpeppar
1/2 msk vatten
1/2 dl rostade cashewnötter.
Hetta upp pannan och tillsätt oljan. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Tillsätt resten av ingredienserna, utom nötterna. Låt sjuda nån minut. Häll upp på serveringsfat och strö över cashewnötterna.


Eggplant Yangshuo style
För 1 pers.
125 g aubergin/eggplanta
2 tsk jordnötsolja
1 cm kub färsk ingefära, hackad
1/2 hackad vitlöksklyfta
1 tsk chillipasta
1 tsk oystersauce
1 msk vatten
Skär auberginen i "klyftor" fräs i oljan, till fin färg. Tillsätt de andra ingredienserna, sist vattnet och vänd runt tills vattnet har kokat in.
 
Lycka till! Hör av er om det skulle köra i hop sig.

Inger/Levandekokboken.





 




The cooking school.



Min arbetsplats.


Green vegetables with garlic. Chicken with cashewnuts. Beer fish, Pijiu Yu.



Eggplant in Yangshuo style.